Четвер, 25.04.2024, 18:03
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
За що ви любите гімназію №9?
Всього відповідей: 57
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Травень » 21 » ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦЯ
09:31
ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦЯ
ВІТАЄМО ШАРКО ВАЛЕРУ

учня 8-Б класу Мелітопольської гімназії № 9 з перемогою
в одинадцятому міжнародному конкурсі з веб-дизайну та
комп’ютерної графіки серед учнів та студентів


Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет вже в одинадцятий раз проводив міжнародний конкурс з веб- дизайну та комп'ютерної графіки. Серед конкурсантів був і наш учень 8-Б класу Шарко Валерій під керівництвом вчителя інформатики Якімової Ольги Миколаївни.
Перший проректор Вінницького Національного Політехнічного університету, професор Олександр Романюк розповів, що на конкурс із Web-дизайну та комп’ютерної графіки цього року подано рекордну кількість робіт - понад 950 робіт, підготовлених молодими людьми з Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Одеської, Черкаської, Сумської, Кіровоградської, Рівненської, Луганської, Полтавської, Запорізької, Херсонської областей та 21-ї країни світу, зокрема з Великобританії, США, Чилі, Індонезії, В’єтнаму, Ірану, Канади, Нової Зеландії, Індії, Китаю, Португалії, Чехії, Польщі, Казахстану, Башкортостану, Татарстану, Молдови, Білорусі, Росії, України, Сінгапура, Швеції.

Оцінювали майстерність конкурсантів, перевіряючи роботи в on-line режимі, 50 суддів з різних країн - фахівці з веб-дизайну, комп’ютерної графіки, Інтернет-технологій, інформаційних технологій. Цього року судді відзначили суттєве підвищення якості поданих робіт.
«За 11 років на конкурс було подано 4 тисячі робіт. Мета нашого конкурсу, до речі зовсім не для відмінників – це виявлення талановитої молоді, і розвиток їх творчих здібностей у галузі Web-дизайну та комп’ютерної графіки», - розповів Романюк.
Конкурс проводився у два тури.
Під час першого туру учасники подавали підготовлені веб-сторінки для оцінювання в одній із номінацій: «Найкраще інформаційне наповнення», «Найкраща графічна реалізація», «Найкраща програмна реалізація». Номінаціями конкурсу з комп’ютерної графіки стали: «Найкраща 2D растрова графіка», «Найкраща 2D векторна графіка», «Найкраща 3D графіка». У конкурсі комп’ютерної анімації переможці визначались у номінаціях «Краща GIF-анімація», «Краща Flash-анімація», «Краща 3D-анімація».

16 травня пройшов другий тур конкурсу, в якому взяли участь переможці першого туру, яким надавалася можливість виконати кваліфікаційну роботу лише за 4 години. Складність полягає у тому, що про тему кваліфікаційної роботи учасники дізнаються тільки перед початком туру і за доволі короткий час, 4 години, потрібно її розкрити. Щороку тема змінюється.
Судді оцінювали вміння створювати сайт, обробка графічної інформації, характеристика зовнішнього вигляду сайту, яка визначається композиційними рішеннями, колірними і шрифтовими рішеннями, адекватністю запропонованого дизайну темі сайту, використанням статичних і динамічних зображень. Шарко Валера вміло застосував всі свої набуті знання і вродженні таланти - в результаті отримав третє переможне місце.

На церемонії нагородження всі переможці конкурсу із Web-дизайну та комп’ютерної графіки були відзначені сертифікатами та цінними подарунками, а організатори конкурсу вже запросили його учасників прийняти участь у наступному 12-му міжнародному конкурсі, який відбудеться наступного 2014 року.
За словами першого проректора Вінницького національного технічного університету Олександра Романюка завдяки конкурсу багато хто з його юних учасників визначився стосовно вибору майбутнього фаху.
Організатори впевнені, що конкурс із Web-дизайну та комп’ютерної графіки, який став популярним серед молоді, буде і надалі розширюватися та удосконалюватися.

Переглядів: 857 | Додав: gimnaziya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031